SEO-tekstschrijver voor websiteoptimalisatie

Op zoek naar goede SEO-teksten en tegelijkertijd creatieve copy? Welkom! Als SEO-tekstschrijver voor websiteoptimalisatie kijk ik naar wat een tekst leesbaar, opvallend en SEO-geoptimaliseerd maakt.

 

SEO-teksten voor websites

SEO-tekstschrijver optimaliseert website op MacbookSEO-content is belangrijker dan ooit! Het maakt niet uit wat er wordt geschreven, als tekstschrijver creëer ik teksten die opvallen bij de doelgroep en geoptimaliseerd zijn op SEO-wijze. Hierbij houd ik rekening met verschillende technische aspecten, zoals headers, urls en ankerteksten.

Als SEO-tekstschrijver benader ik de geschreven content aan de hand van verschillende stappen. Ten eerste doe ik (afhankelijk van de content) een zoekwoordenonderzoek. Hierdoor krijgen teksten voor websites een bepaalde fundering en zijn de gebruikte zoekwoorden ook echt geoptimaliseerd. Tijdens deze analyse richt ik mij op welke zoekwoorden veel concurrentie hebben en welke zoekwoorden geschikt zijn om hoger in te scoren.

Vervolgens houd ik mij bezig met de tone of voice. Ieder bedrijf wil zich op een unieke manier uitdrukken. Zeker met betrekking tot online content is het van belang dat juist jouw website eruit springt. Ik pas mijn schrijfstijl aan op jouw voorkeuren!

Tenslotte zorg ik ervoor dat de aangeleverde websiteteksten makkelijk te lezen zijn, de lezer goed informeren en daadwerkelijk interessant zijn. We willen natuurlijk wel dat de SEO-content knalt!

 

Creatieve en toch geoptimaliseerde teksten

Uiteraard kan er slechts gericht worden op de optimalisatie en de toevoeging van de benodigde SEO-elementen. Dat is echter zonde. Creativiteit is een groot goed wanneer het op teksten voor websites aan komt.

Creatieve teksten zorgen dat we ons in teksten verliezen en wie weet laat het ons zelf lachen. Met zo veel verschillende boodschappen om ons heen, hebben wij online teksten nodig die van het scherm afspringen.

Dankzij een master met een specialisatie in schrijven creëer ik copy die duidelijk is en tegelijkertijd net dat beetje joie de vivre biedt.

 

Wat ik schrijf als SEO-tekstschrijver

Ik schrijf en optimaliseer verschillende soorten teksten voor websites. Dit doe ik met groot plezier! Ik heb mij onder andere gespecialiseerd in blogartikelen. Ik heb er inmiddels voor verschillende bedrijven honderden als niet duizenden geschreven en het verveelt mij nooit.

Daarnaast schrijf ik veel socialmedia-berichten. Ik maak content voor Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Mijn interesse in sociale media is zelf zo ver gegaan dat ik er mijn master thesis aan heb gewijd.

Ook ben ik beschikbaar voor journalistieke artikelen. Een minor in ‘Journalism and Media’ eveneens ervaring bij TheHagueOnLine hebben mij de kennis en kunde gegeven voor het schrijven van nieuwsartikelen, opiniestukken en columns.

Als content marketeer heb ik ervaring opgedaan in het maken van copy voor emails. Ik heb tevens regelmatig persberichten geschreven. Tenslotte ben ik beschikbaar voor het schrijven van de inhoud van brochures en advertenties (print en online).

 

Waarover ik schrijf als SEO-tekstschrijver

Dat is wat ik schrijf, nu waarover ik schrijf. Het leuke aan een beroep als copywriter is dat je over allerlei verschillende onderwerpen schrijft. Ik beperk mij niet tot specifieke items, maar er zijn wel veel onderwerpen die mij interesseren:

  • Business en entrepreneurship
  • Marketing
  • Reizen
  • Koken/bakken
  • Boeken
  • Wonen in het buitenland
  • Culturele verschillen
  • Internationale zaken
  • Talen

Ik schrijf in het Engels en in het Nederlands. Wil je weten waar ik content voor heb geschreven? Neem dan een kijkje in mijn portfolio.

Wil jij mij inzetten om SEO-teksten te schrijven en op deze wijze jouw website te optimaliseren? Neem contact met mij op via info@mariekemills.com.